האמצעים שננקטים בשנתיים האחרונות במסגרת המאבק בהתפשטות נגיף קורונה, הם חסרי תקדים. ההגבלות החריפות והקשות ביותר הוטלו על ענפי התיירות והתעופה. כמו כן הוגבל חופש התנועה, עד כדי נטילת הזכות לצאת מישראל ולהיכנס אליה.
במרוצת הזמן, בעוד שהפגיעה בחלק מענפי המשק קטנה או חלפה נוכח מבצע החיסונים ודעיכת המגיפה, לא שבה לסדרה פעילות ענפי התיירות והתעופה. השלכות הקורונה ממשיכות להכות במלוא העוז במשרדי הנסיעות, בבתי המלון ובחברות התעופה.
לתחושת העוסקים בתיירות ובתעופה, הגורמים המקצועיים והמוסמכים בממשלת ישראל, אשר מצהירים שוב ושוב כי יש להימנע מפגיעה לא הכרחית בכלכלה ובמשק, מתייחסים לענפים אלו כאל "שעיר לעזאזל", ואינם נותנים משקל ראוי לחופש העיסוק שלהם ולחופש התנועה של הציבור.
הנושא הגיע לפתחו של בג"ץ מספר פעמים בחודשים האחרונים, ועורר את הדיון בשאלה כיצד מאזנים בעידן הקורונה בין שיקולי הבריאות, לבין שמירה על חופש התנועה ועל חופש העיסוק של העוסקים בתיירות ובתעופה.
הצטרפו אלינו לוובינר בו נעסוק בשאלות אלה ועוד, בהשתתפות:
- פרופ' איתמר גרוטו, מומחה בינלאומי לבריאות הציבור ואפידמיולוגיה, עד לאחרונה משנה למנכ"ל משרד הבריאות; מר שלומי עם-שלום, סמנכ"ל אל-על;
- עו"ד יעל דניאלי, מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל;
- עו"ד טלי לאופר, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל.
- מנחה: עו"ד אסף פריאל, שותף במשרד תדמור לוי ושות', מחלקת ליטיגציה ויישוב סכסוכים, אשר ייצג את התאחדות משרדי הנסיעות ואת מורי הדרך בתיירות הנכנסת בעתירות לבג"ץ.